top of page
  • Foto van schrijverProject Jonggras Sportbuddies Academie van de Stad

Samen naar FC Utrecht!

Met alweer een gigantische opkomst zijn wij op 28 mei met om en nabij 25 man van ons project naar FC Utrecht gegaan! Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen. Gezien het hoge animo voor voetbal binnen ons project en de unieke kans voor de jongeren om het professionele voetbal van dichtbij te zien, zijn wij op pad gegaan naar Stadion Galgenwaard.


Met dank aan Nathan Voet, werkzaam bij FC Utrecht, hebben wij vrijkaarten gekregen om in het maatschappelijke vak de wedstrijd Utrecht-Emmen bij te wonen. Een bijzondere ervaring, want we zaten pal naast de Bunnik-side, de welbekende kant waar de meest fanatieke Utrecht-supporters de sfeer in leven houden!




Net voor de wedstrijd begon de eerste opgave al: elkaar vinden tussen de duizenden supporters die over de parkeerplaats liepen. Eenmaal compleet zijn we met z’n allen naar binnen gegaan en konden we rustig gaan zitten. De wedstrijd kon beginnen! Coach Yassir was er ook bij en vond het mooi hoe er werd meegeleefd door de jongeren.


“Het was geweldig om te zien hoe gepassioneerd deze jongeren zijn over sport. Ik zag verschillende jongeren juichen en springen nadat er een doelpunt was gemaakt. Zelfs John, die niet echt een fan is van de sport, had een hele leuke dag. Ook hij juichte en sprong op bij een doelpunt.” - Yassir



Het was erg leuk om te zien hoe fanatiek iedereen aan het meejuichen was voor een voor sommige vooralsnog onbekende club. Iedereen had het naar zijn zin en naarmate de wedstrijd verstreek, steeg de passie voor het team van Utrecht.


Uiteindelijk is het 3-2 geworden voor FC Utrecht, en zijn we gezamenlijk nog even na gaan praten over de wedstrijd. Iedereen kon na een volmaakte middag met een grote glimlach weer zijn eigen weg gaan. Een super middag, zeker eentje om er jaarlijks in te houden!


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page